
KINTSUGI FELSEFESİ
Japon Kraliyet ailesinin bulduğu bu felsefede; kırılan hiçbir eşyadan vazgeçilmez, kırılan hiçbir eşya çöpe atılmaz. Bunun yerine kırılan eşyanın her bir parçası "altın" ile onarılır. Çünkü kırılmak da eşyanın doğasıdır ve bu, eşyadan vazgeçmek için bir sebep değildir.
Kintsugi Felsefesi belki de bir daha kullanılamayacak durumda olan eşyaları onarmakla kalmaz, yapıştırılırken kullanılan "Altın" sayesinde, kırılmadan önceki değerini de artırır.
Kintsugi’nin bilinen tarihi 15. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre Japonya’ya hükmeden ordu komutanı Ashikoga “Shogun” Yoshimasa’nın çok sevdiği bir çay fincanı kırılır ve komutan bu fincanı tamir edilmek üzere Çin’e gönderir. Dönem koşulları göz önünde bulundurularak metal zımba ile onarılan fincan, komutanı memnun etmez. Estetikten uzak ve sadece iş görecek şekilde tamir edilen bu fincan sonrasında Japonlar, farklı ve estetik bir seramik onarımı arayışına girer. Japon zanaatkârlar, komutanın seveceği bir çalışma ortaya koymak amacıyla tasarım odaklı düşünme sürecine odaklanır ve işe koyulurlar.
Bu çalışma, komutanın istediği gibi estetik açıdan zengin bir fincan üretmek ve komutanın eşyası ile bağlılığını göz önünde bulundurarak, bu bağı güçlendirmek amaçları üzerinden şekillenir. Çalışma bittiğinde fincan eskisinden daha da güzel bir hale gelir. Böylece altın anlamına gelen “Kin” ve birleştirmek anlamına gelen “Tsugi” kelimelerinin birlikte kullanımıyla oluşan “Kintsugi” kelimesi, bu felsefeye ismini verir.



Bu dönüşüm felsefesinden esinlenerek üretilen Raniya Profesyonel, yıpranmış saçları onarmak ve değerli hale getirmek amacıyla keratin ve zenginleştirilmiş altın tozu içerir. Saçların kaybettiği nem dengesini geri kazandırma ve saçları büyük oranda sakinleştirme özelliği ile ön plana çıkar.
Tüm bunlarla birlikte Raniya Profesyonel iki senelik ar-ge çalışmasının sonucudur. Testleri, üç ayrı salonda iki sene boyunca farklı saç tiplerine sahip olan müşteriler tarafından yapılmıştır. Alınan geri dönüşlere göre ürünün saçta kalıcılığı minimum 8 Hafta, maksimum 15 Haftadır.
Farsça kökenli olan Raniya, kelime anlamı olarak "Asil" anlamına gelir. San Kuaför asil duruşunu, Japon Kintsugi Felsefesi ile birleştirerek, kadınların yıpranmış saçlarına değer kazandırmayı amaçlar.
Kintsugi Keratin saç tellerini sarmalayarak dış etkenlere karşı korur. Saçların hava değişiminden etkilenmez, çevresel hasarlara karşı güçlenir. Bu da saçlarının zamanla daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saç kütikülü adı verilen hücre katmanları teorik olarak keratini emerek saçın dolgun ve parlak görünmesini sağlıyor. Yani saç tellerinin ihtiyacı olan keratin saçlarında emilerek saç tellerinin dolgun, nemli ve parlak görünmesi sağlanır.